Legitiem maskers dragen; I love it;) Uit je vreugde!

Ik geloof dat dit de eerste keer is dat ik echt carnaval heb gevierd. Een dag genieten met mijn gezin bij mijn broertje en zijn vriendin in Breda. En wat vond ik het leuk om me te verkleden en lekker aards te genieten. Daarover straks meer....

 

Een aantal jaren geleden ben ik met mijn spirituele reis begonnen. Deze reis begon na een aantal heftige gebeurtenissen, angstaanvallen en overprikkeling; ik durfde het huis niet meer uit. Een periode waarin ik veelal verbonden was met de donkere stukken in mezelf. Ik zag en voelde geen sprankeltje hoop of licht meer. Mijn wereld stortte in en ik zat vooral in een overlevingsmodus. Ik kan je vertellen; dat doet angst met me. Angst verlamd me en zet alles stil; seconde voor seconde ervoer ik alles wat er om me heen gebeurde; alert en de wereld om me heen onder controle proberen te houden. Een intense periode, maar wel de start van mijn reis van hoofd naar hart! En wat een reis. 

 

Gaandeweg mijn reis ben ik allemaal bijzondere lieve, mooie en wijze mensen tegengekomen die mij allen een stapje verder hebben geholpen op mijn pad. Ik heb leren omgaan met mijn gevoeligheid, mijn lichaam leren voelen, ik heb emoties leren voelen en toestaan, angst leren toestaan, ik heb de verbinding weer kunnen maken met mezelf, ik heb vele blokkades mogen helen, vele transformatieprocessen doorgemaakt en boven alles heb ik geleerd om mezelf iets meer lief te hebben. Wauw wat een prachtige processen, maar het blijft voor mij een uitdaging om volledig te zijn! Me volledig vertrouwd te voelen in mijn lijf, hier op aarde en met het gevoel kwetsbaar te zijn. Mijn angst voor afwijzing sluimert nog op de achtergrond. Ik accepteer dit (soms ook niet;)) , want het is een proces. 

Piraatjes familie; moeder en zoon ♥♥♥♥
Piraatjes familie; moeder en zoon ♥♥♥♥

Sommige momenten spring ik uit mijn vel als ik in de controle schiet en het wil 'niet lukken' naar mijn idee. Jeetje!! Wat ben ik toch gewend om hard te werken in het leven en te vechten om iets voor elkaar te krijgen. Vooral de buitenwereld onder controle houden en denken dat je zo krijgt wat je wilt; mijn egotrucje om me maar niet kwetsbaar en klein te voelen en het moment te accepteren. Sommige sensaties in mijn lijf als reactie op mijn omgeving kunnen zo heftig voelen dat ik me het liefst verstop, mezelf niet laat zien, want dan kunnen anderen zien hoe kwetsbaar ik ben en me afwijzen. Ik weet niet beter dan dat ik ben afgewezen op mijn kwetsbaarheid, zowel in vorige levens als in dit leven. Maar weet je het zijn eigenlijk allemaal signalen dat ik mezelf afwijs en er niet mag zijn. Alles mag er zijn, ook mijn kwetsbaarheid. Het blijft een ding, maar bewustwording is een eerste stap zeggen ze toch?? hihi ;) Ik ben me er al langere tijd van bewust dat mijn kwetsbaarheid er mag zijn en het mijn kracht is. Ja kwetsbaarheid als kracht. Ik weet het en ergens voel ik het ook, maar hoe? Hoe doet ik dat!! Mijn kwetsbaarheid voelt zo vaak nog kleinmakend, verdrietig, angstig, omdat ik voel dat niet iedereen zit te wachten op mijn kwetsbaarheid. Is een overtuiging; I know! En daar is weer mijn angst voor afwijzing die er doorheen sluimert. Wat is het toch een mooi proces; een magische reis! 

En ik blijf doorgaan op mijn mooie pad naar leven vanuit wie ik werkelijk ben.

Zijn wie ik werkelijk ben; mijn kwetsbaarheid als kracht gaan gebruiken! Ik ben benieuwd wat voor moois mij dit gaat brengen. Ik ga het graag aan.

 

Ik ben op dit moment bezig met een cursus moeiteloos jezelf zijn van Vera Helleman; een cursus die je laat inzien en vooral ervaren hoe je ego werkt. Je leert meer in het hier en nu te leven (vooral door niets doen, te stoppen met hard werken ;) en alles te accepteren), want daar ligt mijn antwoord. Vol overgave en vertrouwen leven in het hier en nu. Het moment volledig accepteren en de energie laten stromen. Een cursus die me zeker nog dichter bij mezelf brengt.

 

Opdracht voor de komende week; ik ga in mijn nieuwe koor met 8 a 10 vrouwen (is een uitdaging, want angst voor afwijzing is hier best aanwezig) proberen te zijn wie ik ben. Binnenkomen en bij mezelf blijven. Bewust zijn van het moment, van het hier en nu. Spreken vanuit mijzelf en bij een interactie die voor mij onzeker, kleinmakend, kwetsbaar of lastig voelt eerst een diepe inademing, de sensatie of het gevoel toestaan, door me heen laten stromen, even tot mezelf komen en dan pas reageren. Oohhh wat een uitdaging, maar tegelijkertijd heb ik er ook zin in om het te proberen. Gewoon zijn te midden van een groep waar ik me toch wel onzeker voel. You go girl:)!!

En afgelopen weekend weer een heerlijke cursus readen channelen gehad bij Centrum Puur. Wat is en blijft het toch een feestje om daar naartoe te gaan.

We gingen boodschappen van 'boven' voor elkaar channelen. Voor mij kwam er een bijzonder mooie boodschap naar voren; 'Je mag zijn wie je bent, vertrouw, je kwetsbaarheid mag er ook zijn en vooral; uit je vreugde'. 'Leer je meer te verbinden met vreugde en het uitten ervan'. En hier ligt voor mij een prachtige les verborgen. Zoals ik in het begin omschreef ben ik gewend me te verbinden met vooral de donkere stukken in mezelf. Nou gaandeweg ben ik dit best wel blijven doen, omdat ik niet beter wist, maar ook, omdat ik nog steeds bang ben voor mijn eigen licht; ook mijn kwetsbaarheid;). Waarschijnlijk zo bang dat ik ongemerkt vergat te genieten van het moment, van het leven, van het hier op aarde zijn. Ik ben vooral heeel serieus bezig geweest met mijn spirituele ontwikkeling en heb ergens ook bedacht dat het zo hoorde en dat aards genieten niet mag. Maar dat is zooo niet waar:). Gelukkig maar!!

Ik ben in de tussentijd meer leuke dingen gaan doen; etentjes, af en toe een borreltje;), wandelingen in de natuur, kletsen met vriendinnen, zingen in een koor, gezelligheid, maar mijn vreugde uitten blijft lastig. Dat is tegelijkertijd volmondig ja zeggen tegen het leven, tegen mezelf en het zijn hier op aarde. Ik ben onderweg, maar voel nog weerstand om hier volledig te zijn. En toen kreeg ik de uitnodiging van mijn broertje en schoonzus om carnaval te gaan vieren en zei wat twijfelend ja. Maar wat een feest!! Het verkleden, de blije mensen, het genieten, de muziek; een en al liefde!! Ik kon mijn vreugde uitten en voelde letterlijk dat ik mocht genieten. Wauw!! Fijn!! Ook daar even echt stil gestaan, een moment voelen tussen al die mensen! Wauw hoe bijzonder is dat! Ik ben dat allemaal, dat alles ben ik. Jij bent alles, alles is jij, wij zijn een! Snap je het nog? hihi;) Ik kreeg overal kippenvel en tranen in mijn ogen. Overal wapperden veertjes, echt overal kleine witte veertjes die werden gebruikt op de prachtige carnavalswagens!! De engelen waren overal met als boodschap; geniet van het aardse leven. Geniet vooral van alles wat de aarde je te bieden heeft; zoveel moois!!

Oow ja en hoe heb ik dat gedaan? Als hooggevoelig persoon naar zo'n druk feest als carnaval?

 

Wees lief voor jezelf. Gun jezelf oefeningen om te gronden, reinigen en beschermen. Ik voel eerst wat ik nodig heb. Mijn lichaam verteld me of ik gronding, reiniging of bescherming nodig heb. Je kunt leren dit te voelen.

 

In mijn praktijk, tijdens een sessie begin ik daar ook mee; in hoeverre ben je gegrond, energetisch vervuild (negatieve energie opgepikt uit je omgeving) en heb je bescherming nodig? Ik zoek dan een oefening voor jou afgestemd op jou. Zo krijg je altijd wat je nodig hebt. Vooral fijn en belangrijk; thuis toe te passen.

 

Ik start met gronden; ik verbind me met de aarde. Gronding is het belangrijkste. Er zijn verschillende manieren om te gronden. Ik visualiseer een koord of wortel die vanuit mijn stuitje de aarde in gaat. Deze visualisatie helpt mij te verbinden met de aarde. Gronden gaat vooral ook om volmondig ja zeggen tegen het leven op aarde!! Ik reinig mezelf met engelen energie of een visualisatie waarbij ik licht door mijn lichaam laat gaan van mijn hoofd tot mijn tenen en ik bescherm mezelf d.m.v. een gouden ei, bol van licht. Deze visualiseer ik om me heen. Je mag ook altijd de engelen om hulp vragen; engelen willen jullie mij vandaag beschermen tegen alle negatieve energieën en prikkels van buitenaf, dankjewel engelen. Ik verklap niet de

gehele oefeningen, daarvoor ben je welkom in mijn praktijk;)!!

Deze oefeningen zijn zeer effectief, maar weet wel dat het allerbelangrijkste is dat je leert om je te verbinden met jezelf en de aarde en in je eigen kracht gaat staan. Wanneer jij alles accepteert, echt alles, zal het leven veel soepeler verlopen. Wanneer je veel last hebt van prikkels en negatieve energieën van buitenaf zegt dat ook iets over de verbinding met de pijnlijke stukken in jezelf die er waarschijnlijk (nog) niet mogen zijn.

 

Waarom ben je zo afgestemd op de buitenwereld?

Omdat je je eigen binnenwereld nog niet geheel kunt verdragen?

 

Daarom; sta alles toe in jezelf; dat is ja zeggen tegen jezelf en het leven. Je zult zien dat prikkels van buitenaf je dan minder raken, minder binnenkomen. Succes:)!! 


Liefs Petra ♥

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Heidy (woensdag, 18 februari 2015 09:32)

  Wauw Petra wat een mooi stuk. Tja ook ik heb afgelopen dagen mijn innerlijk kind heerlijk los gelaten en ben opgegaan in het carnaval. Heerlijk! Mijn twee hsp kinderen hebben door middel van een goede grondig en bescherming ook echt genoten. En vannacht na een rustig dagje zonder carnaval

 • #2

  Miranda (dinsdag, 24 februari 2015 11:23)

  Lieve Petra, bizar hoeveel ik van mezelf herken in jouw verhaal weer. Dankjewel voor het delen. Je kunt enorm trots zijn op jezelf! Jouw woorden maken mij zelfs sterker. Ik weet sinds de afgelopen dagen meer dan anders dat het allemaal goed komt. Ik vecht verder, alleen voelt het niet meer als een gevecht zonder eind, zoals vroeger.

  Liefs..

 • #3

  Carla Egbers (dinsdag, 03 maart 2015 13:30)

  Hallo lieve Petra zo mooi om te lezen heb t al eens gelezen maar wil je even bedanken en een dikke knuffel geven bedankt voor de mooie reading,Liefs Carla

 • #4

  Denyse Olsen (maandag, 06 februari 2017 03:30)


  Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good gains. If you know of any please share. Many thanks!

 • #5

  Dia Claro (maandag, 06 februari 2017 07:26)


  When some one searches for his required thing, thus he/she desires to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.