vaderdag; het gemis en boosheid bevrijdingsdag! 

Vaderdag! Verwendag voor alle lieve papa's!! Vaderdag; in de ochtend hebben mijn zoontje Raoul en ik mijn partner verrast met een heerlijk ontbijtje en uiteraard een prachtig knutselwerk;). Uit liefde ontstaan en gegeven <3 Mooi om te zien hoe zoiets kleins zo groots kan voelen!! Dankbaar om onderdeel te mogen zijn van dit gezin. Mijn twee mannen en ik. Dit voelt zo veilig!! Aan de andere kant voel ik sluimerend onder de oppervlakte het gemis van mijn eigen vader. Mijn vader waar ik door omstandigheden geen contact mee heb en al jaren niet heb gezien en gesproken..

Het gemis van een veilige basis die ik door dit gemis in mezelf mocht en mag hervinden; een geschenk dat ik mijn eigen basis mag leren voelen, me meer veilig voelen in mezelf...steeds meer en meer. Een hele weg met ups en downs, met strijd, verdriet, pijn en lijden en diepe woede, maar ook een weg vol met grote levenslessen, inzichten en heling die mijn leven hebben verrijkt..Mijn vader als een van mijn grootste leraren, omdat ik dankzij hem en onze toch wel pittige situatie veel kan en mag leren in mezelf! Voor een deel kan ik zeggen; dankjewel pap!! Maar er is ook nog iets in mij wat dat (nog) niet kan en ook dat is okay en mag er zijn. Dit zegt overigens iets over mij en niets over mijn vader....Tegelijkertijd voel ik dat dit thema nog meer de ruimte mag krijgen..Ik voel dat er nog een diepere laag aan zit te komen en ik ben bang dat dit diepe woede is...pffff die vind ik zo lastig en verlammend werken...gelukkig durf ik de boosheid meer en meer toe te staan, te uitten, maar soms ook niet...dan bevries ik, omdat dat veiliger is voor me. Morgen ga ik naar een boosheid bevrijdingsdag @ ‪#‎CentrumPuur‬ en ‪#‎Mayrusports.‬ Een dag om je diepste boosheid en woede naar de oppervlakte te laten komen en uitten. Met een lichte kriebel in mijn buik kan ik zeggen dat ik toch wel heel veel zin heb om te gaan! Uit ervaring weet ik hoe bevrijdend het kan zijn boosheid toe te staan...Dus kom maar op!!...Hele fijne vaderdag!!

Onlangs de boosheid bevrijdingsdag gehad en wat was dat een fantastische life changing dag! Met opstellingen en boksballen aan de slag. Mooie combinatie voor mij!! Eerst even voelen en daarna de beuk erin...hihi...Een opstelling gedaan waarbij ik de boosheid mocht gaan voelen en ervaren, maar er gebeurde helemaal niets, ik voelde niets en vloog mijn lichaam uit. De boosheid was te heftig voor me en vanuit angst een dader te worden, iemand iets aan te doen, de controle te verliezen vloog ik uit mijn lijf; een overlevingsmechanisme van me, een oud bekend patroon. Onder liefdevolle begeleiding lukte het me om uiteindelijk toch contact te maken met de dieperliggende boosheid en toen? Wat er toen ontstond was werkelijk fantastisch! Ik kon onder begeleiding al mijn boosheid toestaan en uitten op een boksbal!! Wooooowwww!! Schreeuwen, huilen, slaan, schoppen!! Iedereen die me ooit pijn heeft gedaan kreeg ervan langs! En dan met name gericht op mannen die me ooit pijn hebben gedaan! Ik was niet meer te stoppen en gooide alles eruit...Wauw wat een bevrijding. 

En toen mocht ik (een op een) mee naar buiten boksen op, met en tegen een hele lieve mannelijke begeleider Roel, waar ik lichtelijke weerstand bij voelde, nou ja lichtelijk...zeg maar gerust enorme weerstand!  Hij triggerde elke cel in mijn lichaam met zijn mannelijke karakter..


Ik heb nogal een ding met mannelijke mannen die niet bang zijn dat te laten zien...oud zeer, angst, pijn van vroeger, wantrouwen...hier kan ik nog wel langer over schrijven, maar dat komt vast later een keer! Alle oude pijn kwam naar boven en ik bevroor. Gelukkig voelde hij het goed aan en hielp me om in vertrouwen mijn oud zeer los te laten en liet me op hem boksen (ja echt op hem:)) om zo alles eruit te gooien...Van klein, onzeker, wantrouwig, naar groots, sterk en krachtig!! Ook weer een woooowww!! Ik wist niet dat ik zoveel kracht in me had en heb natuurlijk:)! Ik heb mogen voelen en ervaren dat boosheid me lam legt, maar dat het ook een enorme kracht is die ik mag gebruiken! Vanuit mijn bekken, krachtig en groots mijn ruimte in nemen en dan alleen diegene en datgene toelaten wat goed voelt voor mij...want grenzen aangeven was en is ook wel een dingetje waar ik die dag lekker mee kon oefenen. Staan voor wie ik ben en ruimte innemen, dat is waar ik voor ga!! Ook mag ik af en toe best een beetje boos zijn of bitchie en hiermee mijn ruimte innemen...This is me and this is my space!! If you like it or not!! Jiiihhaaaa!!! Hier ga ik voor!! Ow ja en ook niet onbelangrijk; het is nu ongeveer 3 weken later en ik voel me echt lichter, levendiger en heb meer plezier! Ik voel me letterlijk bevrijd! En ga dit zeker vaker doen! Ga je mee op boksreis?? Liefs Petra

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Heidy van Ommeren (zaterdag, 25 juli 2015 12:22)

    Wauw klinkt heerlijk. Stiekem beetje jaloers. Nog genoeg woede en pijn in me om te bevrijden. Binnenkort toch een keer meedoen met de boks dag

  • #2

    Petra (zaterdag, 25 juli 2015 13:44)

    Lieve Heidy! Dankjewel voor je reactie! Jaaaa meedoen! Echt een aanrader. 18 septemer is de volgende. Fijne dag! Liefs Petra