8 transformerende inzichten voor (hoog) gevoelige vrouwen!

Ben jij (hoog) gevoelig en wil jij niets liever dan overal en altijd jezelf zijn??

Ben jij er ook zo klaar mee om je voortdurend aan te passen aan je omgeving, vergeet jij jezelf en ga je hierdoor over je grenzen? Kom je steeds dezelfde angsten, overtuigingen en patronen tegen die je belemmeren om te genieten van het leven?? En focus je je vooral op deze angsten in plaats van de liefde?? Voel je je hierdoor snel moe, overprikkeld, somber en alleen? En frustreert het je dat je zo je best doet, maar het maar niet lijkt te lukken? 

 

Lees dan verder, want ik heb echt 8 waardevolle transformerende stappen die je kunt zetten om je leven te veranderen, zodat jij nu echt gewoon helemaal jezelf kunt en durft te zijn!! En eindelijk eens kan gaan genieten!! En vooral ook voelen dat je gevoeligheid helemaal niet zo'n probleem hoeft te zijn.

 

Ja maar hoe dan??

 

Het is zo bevrijdend wanneer je gaat merken als (hoog) sensitief persoon dat je je niet hoeft te beschermen tegen het kwaad in wereld, het donker, de prikkels, de negatieve energie, maar jezelf leert openen voor het leven, de liefde en ook die 'donkerte' in jezelf durft te zien en omarmen.

 

'Open je hart voor de liefde die je bent'

 

Jarenlang dacht ik me te moeten beschermen, omdat ik me zo gevoelig voelde. Alles was me teveel; drukke steden, verjaardagen, harde geluiden, het nieuws en negatieve mensen. Vele tools en technieken hebben me geholpen om me te beschermen tegen deze invloeden van buitenaf. En wat ben ik blij en dankbaar dat het mogelijk is om jezelf te beschermen d.m.v. bijvoorbeeld een gouden ei of licht om je heen, maar ergens voelde ik ook dat dit niet helemaal klopte en er iets niet helemaal mee mocht doen, alsof ik ergens nee zei, nee tegen het leven en alles wat er door mij heen wou stromen.  

 

De 8 inzichten, eigenlijk 8 stappen die je kunt zetten binnen je persoonlijke ontwikkeling zijn echt transformerend, waardoor het mogelijk wordt om jezelf staande te houden binnen deze maatschappij, maar vooral ook te voelen hoe het is om het leven helemaal door je heen te laten stromen met alles erop en eraan!! Je hart te openen voor het leven, stapje voor stapje. Dat je gaat zien en voelen dat de buitenwereld een weerspiegeling is van jouw innerlijk, maar dat je ook beseft dat je in werkelijkheid die buitenwereld bent, omdat jij die liefde bent. En alles wat we om ons heen zien is ontstaan vanuit liefde dus waarom zou je jezelf beschermen tegen iets wat je zelf bent?

 

Veel (hoog) gevoelige mensen hebben de neiging om vanuit hun kwetsbaarheid en geraaktheid overweldigd te worden door het leven, alsof er een grote zenuw is die open ligt waarop alles maar binnenkomt; een oorlog in Syrië, het banken en overheidssysteem waar je zoveel onrecht in voelt, een dominante vader of man die je raakt, de ongevoeligheid of hardheid van je moeder of een vriendin die heel erg binnen kan komen, eigenlijk alles wat maar naar, donker en negatief voelt. Het voelt dan alsof je echt de tijd nodig hebt om alles te verwerken, maar soms is het zoveel dat je je er het liefst voor afsluit. En ik herken het hoor! Ik heb dat ook gedaan en op sommige dagen wil ik me ook nog wel terug trekken, maar toch ligt daar voor mij niet het uiteindelijke antwoord.

 

Hoe meer ik mezelf toe sta om te voelen wat er gevoeld wil worden, ja ook die donkerte en schaduwkanten in mezelf, de haat, de woede, de jaloezie, de angst, de onveiligheid, het wantrouwen, de destructie, de hardheid, de pijn etc. Hoe meer ik hier naar durf te kijken, het in liefde durf te zien en mezelf hierin ontvangen, hoe meer ik mezelf durf te openen en omarmen in liefde, echt alles!! Hoe meer ik die diepe verbinding voel met mezelf en mezelf helemaal okay vind precies zoals ik ben en dit zelfs allemaal in contact durf te brengen met dierbare vrienden en familie die mij hier ook weer in ontvangen en zien. Dat voelt voor mij als liefde!!

 

'Ontwaken naar liefde en jezelf totaal accepteren, precies zoals je nu bent!'

 

En je gevoeligheid die is er, maar besef je dat je veel meer bent dan je gevoeligheid. Door je te focussen op je gevoeligheid word je gevoeligheid alleen maar groter. Door je te focussen op de buitenwereld op zoek naar liefde, naar erkenning, naar gezien en gehoord worden, hoe meer je gevoeligheid een probleem wordt.

 

De 8 inzichten gaan ervoor zorgen dat je in contact komt met je authentieke zelf, met wie jij in werkelijk bent!

 

'Thuiskomen in je lijf!'

 

* Het opent je hart, zodat je de liefde weer gaat voelen en door je heen kunt laten stromen.

* Je gevoeligheid zal geen worsteling of probleem meer zijn als jij alles in jezelf in zachtheid en liefde durft te omarmen, stapje voor stapje ♥

* Je zult je weer durven verbinden en openstellen naar je omgeving.

* Je gaat zelfs zien en voelen dat jouw kwetsbaarheid juist je kracht is!

* Je gaat zien dat wie en wat jij bent belangrijker is dan hoe de buitenwereld over je denkt!

* Vol vertrouwen zal het leven weer door je heen stromen. Je gaat voelen dat je LEEFT!

* Je gaat zien en voelen wat jou uniek maakt en wat jij te doen hebt in deze wereld.

* Je gaat weer in contact komen met je passie en missie.

* Je gaat staan voor wie je werkelijk bent, krachtig en vol vertrouwen, vanuit jouw eigen basis, een stevig fundament.

* Vanuit dit stevige fundament durf jij tevoorschijn te komen en kan je in het licht gaan staan!

 

 De wereld is prachtig, jij bent prachtig; het is maar wat je wilt zien!!

 

De 8 waardevolle inzichten

 

8 transformerende stappen die je kunt zetten binnen je persoonlijke ontwikkeling om weer in contact te komen met je authentieke ZELF!

 

Stap 1: De basis; verbinden met jezelf en je lijf. Thuiskomen in je lijf ♥

 

Kom weer in verbinding met je lijf en open je hart voor het leven.

 

Stap 2: Zelfliefde; hoeveel vind jij jezelf waard? Mag jij er zijn van jezelf? En welke angsten en overtuigingen heb jij die jouw belemmeren om jezelf te zijn? Wijs jij jezelf en je gevoeligheid af? Wijs jij jezelf af in wie jij werkelijk bent?

 

Ga jezelf zien voor wie je werkelijk bent, voorbij de verhalen van de mind.

 

Stap 3: De buitenwereld belangrijker maken dan jezelf. Focus jij je teveel op de buitenwereld op zoek naar liefde, erkenning, gezien en gehoord willen worden? Door jezelf te focussen op de buitenwereld, gaan je voelsprieten naar buiten en is het lastiger om prikkels te verwerken, waardoor je sneller overprikkeld raakt.

 

Durf de verbinding aan te gaan met jezelf; van buiten naar binnen.

 

Stap 4: De buitenwereld als spiegel. Wie of wat raakt jou? En wat zegt dit over jou? Jouw buitenwereld is een weerspiegeling van jouw innerlijk. Dat wat jij denkt over jezelf wordt zichtbaar in de buitenwereld. Laat je raken en durf te voelen wat deze spiegels jou vertellen, welke boodschap erin zit.

 

Hoe meer je bij jezelf kunt zijn en blijven, hoe steviger je jezelf gaat voelen. Hoe minder de buitenwereld zo intens binnen komt.

 

Stap 5: Innerlijk kind; support van vader en moeder. Vertrouwen en rust vinden in jezelf. Onvoorwaardelijke vader en moeder liefde zit in jou. Je kunt jezelf supporten en zien en ontvangen op plekken waar je dat zo hebt gemist in contact met je ouders.

 

Support jezelf en heb jezelf onvoorwaardelijk lief.

 

Stap 6: Emoties; welke emoties willen er gevoeld worden? Wat wil er door je heen stromen? Mag alles er zijn van jou? Wat zit je vast te houden, te dimmen bij jezelf?

 

Voel, leef en ga met de stroom mee!! ♥

 

Stap 7: Balans in mannelijke en vrouwelijk energie; van hard werken, doen en overleven, naar zachte liefdevolle kracht en mee stromen met het leven.

 

Durf je ruimte in te nemen en in het licht te gaan staan vanuit zachte liefdevolle vrouwelijke kracht!

 

Stap 8: Loslaten en zijn met wat is!!

 

Loslaten is toestaan wat er leeft in jou!

 

En dan?? Ontwaken naar liefde.

KIEZEN VOOR LIEFDE ♥

 

Jij mag NU echt je eigen weg gaan volgen, maar dan vooral dansend, vrouwelijk, meebewegen met het leven, meebewegen met datgene wat er op je pad komt, zodat er meer vrijheid ontstaat in je leven, meer zachtheid.

Maar hoe komt je nou in verbinding met jezelf? Hoe kom je in verbinding met die bijzondere plek in jezelf, met jouw licht?

Het is belangrijk voor je dat je leert om contact te maken met dit licht wat er altijd is en altijd al is geweest. Je mag leren hoe je hiermee in verbinding kunt komen en dat de plek echt in jou zit en niet buiten jezelf is te vinden. Je gaat hierdoor de liefde voor jezelf weer aanwakkeren en meer en meer voelen dat deze magische heilige plek in jou zit. Dat de liefde er altijd al is geweest en dat je vol creatiekracht zit. Het is belangrijk voor je, juist omdat je zo gevoelig bent en je geneigd bent om je voelsprieten te richten op de buitenwereld. Hoe meer je naar binnen gaat, hoe meer je gaat merken dat je gevoeligheid helemaal niet zo'n issue hoeft te zijn.

 

Vraag je jezelf nog steeds af, ja maar hoe dan?? Het klinkt allemaal alsof je dit zo even doet he? Maar uit ervaring weet ik ook dat dit niet zo werkt en het leven soms best een worsteling kan zijn. Door je over te geven aan je proces en het leven zal het makkelijker worden, maar omdat we zo hebben geleerd om te werken, te vechten, iets onder controle te houden, te onderdrukken, ervoor weg te lopen, te verharden en jezelf af te wijzen in een heleboel dingen, zodat er verzet ontstaat, kan het openen naar liefde een grote uitdaging zijn, omdat daar ook pijn en geraaktheid zit. Je overlevingsmechanismen hebben je lange tijd beschermt, maar het is nu tijd om deze los te laten en alle belemmeringen, angsten en overtuigingen te transformeren.

 

Have a beautiful day!

 

Liefs Petra ♥

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Monique Dreischor (vrijdag, 21 oktober 2016 22:21)

  Hi Petra,

  Ik meld mij aan voor de super aanvieding van een pure soul
  reading.

  Met vriendelijke groet,