(Hoog) gevoelig & Thuiskomen in je lijf. Incl. 5 oefeningen om in je lijf te komen en te aarden!

Uiteindelijk is het meest aardend wanneer je durft toe te staan wat er leeft in jou en jij je hart weer durft te openen voor jezelf en het leven. Het leven door je heen laten stromen i.p.v. jezelf afsluiten voor het leven en de prikkels van buitenaf. Hoe meer je aanwezig durft te zijn in je lijf, in je bekken, hoe meer je geaard bent. Het is een proces en je zult gaandeweg merken dat het steeds makkelijker wordt. En tot die tijd zijn er tal van oefeningen die je kunt gebruiken om meer in je lijf te komen & te aarden. Ik deel 5 van deze oefeningen met je onderaan deze pagina. 

 

Alles is welkom in zachtheid en liefde! Jij bent welkom in zachtheid en liefde. 

 

Hoe voelt dit voor jou?

 

Stel je maar eens voor; je werd als kind niet gezien, je voelde je waarschijnlijk afgewezen en allerlei mooie kwaliteiten van jou werden niet gezien, je werd gedimd, je gevoeligheid mocht er niet zijn, maar ook je boosheid, angst en verdriet niet. Hoe kan je je veilig en gezien voelen op een plek binnen een gezin, waar je niet kunt zijn wie je bent? Je ouders worstelden waarschijnlijk zelf ook met hun emoties voelen en zijn, zoekende naar de 'beste' manier van opvoeden, omdat ze het zelf ook niet hadden geleerd van hun ouders.

 

Nee je voelde je niet welkom in zachtheid en liefde, maar het was hard werken, niet zeuren, doorgaan, niet of een beetje voelen, maar vooral niet te boos, te krachtig, te passievol, te groots, te liefdevol, te gevoelig, want doe maar normaal, want je doet al gek genoeg en wat zullen de buren er wel niet van denken;). Het is logisch, want een groot deel van de maatschappij lijkt zo gefocust op de buitenwereld, uiterlijk en status en hangt af van de mening van een ander.

 

Als kind ben jij om te overleven met je focus naar de buitenwereld gegaan, je voelsprieten gericht op de buitenwereld op zoek naar veiligheid, liefde, erkenning, goedkeuring en erkenning. Hoe meer jij met je voelsprieten gericht bent op de buitenwereld, hoe meer last jij zult hebben van de prikkels van buitenaf. Je bent minder aanwezig in je lijf, omdat je met je aandacht in de buitenwereld zit, je voelt minder van jezelf, omdat je bang bent om alles in jezelf te voelen en toe te staan, ook omdat je dit niet hebt geleerd. Je voelt de verbinding minder of niet met jezelf, omdat je jezelf bent gaan onderdrukken in het voelen van emoties en gevoelens en daarbij met je voelsprieten gericht op de buitenwereld. Je kunt je wel voorstellen hoe dit voelt voor een gevoelig iemand en je snel het gevoel hebt dat jouw emoties, de prikkels van buitenaf en het leven teveel voor je is, waardoor jij je weer af gaat sluiten.

 

Maar dat kan anders.......

 

Hoe meer jij jezelf toestaat om in zachtheid en liefde bij jezelf te zijn en alles welkom te heten in jezelf, vooral te voelen wat er te voelen valt, ja ook haat, woede, boosheid, irritatie, verdriet, angst en pijn en jouw prachtige kwaliteiten, hoe meer rust en ruimte je zult ervaren. En uiteraard blijf je uitdagingen tegenkomen op jouw weg, maar wat een verademing om die basis, die stevigheid  dan weer te voelen in jezelf, want van daaruit is het leven een stuk makkelijker en gaan je voelsprieten van buiten naar binnen. 

 

Je energieveld (voelsprieten) gaat op dat moment van buiten naar binnen, terug naar je basis. Vanuit deze aanwezigheid, gegrond zijn wordt dit ook wel genoemd, kan je niet overprikkeld raken,omdat je helemaal aanwezig bent in je lijf. Er kan niets meer bij dan;). En mocht je wel iets oppikken uit de buitenwereld dan kan het via je gronding de aarde weer in, omdat je zo gevestigd bent in je lijf. Dat geeft zo'n fijn, vertrouwd en veilig gevoel, thuis bij jezelf.

 

Dus ga aan de slag met jezelf, sta jezelf helemaal toe jezelf te zijn en houd op de wereld te willen veranderen en zie jezelf, focus op essentiële kwaliteiten, op vertrouwen en wat het wel kan en voel vooral ook wat wel en niet goed voor je is, want soms is het ook goed om wel even een stap terug te doen en te rusten en bij te komen van een drukke week of gebeurtenis. Afhankelijk van hoe jij in je vel zit. De ene dag komt er meer binnen dan een andere en dat is dan ook weer okay. Je doet het dus eigenlijk altijd okay! Want kijkend vanuit liefde is het nu precies zoals het moet zijn:) Ben jij al helemaal perfect!! Hoe lekker is dat!

 

Ennn doorbreek de cirkel van (zelf)afwijzing en ga jezelf zien voor wie je werkelijk bent i.p.v. dat je gezien wilt worden door de buitenwereld. Omarm alles in jezelf en leer het kleine niet geziene meisje in jou in zachtheid en liefde te ontvangen. Deel jezelf met lieve vrienden of familie en leer stapje voor stapje te vertrouwen dat jij echt helemaal okay en perfect bent zoals je nu bent. Omarm jezelf op de plek waar jij je zo afgewezen hebt gevoeld! En heel belangrijk kom weer in contact met je verlangens, maar ook met wie jij in essentie bent. Meer focus op essentie en jouw kwaliteiten en minder op problemen en belemmeringen.

 

En om je proces te ondersteunen heb ik 5 waardevolle oefeningen voor je om te aarden en in je lijf te komen.  

 

1 keer per dag mag je kiezen uit onderstaande oefeningen, maar je mag ze ook allemaal doen als je dat fijn vindt, voel vooral wat nodig is en weet dat je het niet 'fout' kunt doen:  

 

Visualisatie: Ga staan met je knieën van het slot, zitten of liggen met je voeten plat op de grond. Visualiseer met je ogen dicht dat er vanuit je stuit een koord/wortel/buis (wat jij fijn vindt) de aarde ingaat. Aan het einde van het koord zit een anker (of iets anders zwaars) die de aarde invalt dieper en dieper! In het midden van de aarde versmelt jouw koord, worstel of buis met het midden van de aarde. Geef je koord een kleur die op dat moment goed voelt voor jou en zet je naam erin met de datum van vandaag:))!!

 

- Ga zitten en zet je voeten plat op de grond en zeg duidelijk en krachtig (mag ook in jezelf;)); 'aura halve meter in de grond! NU!' En voel maar wat dit met je doet! (Deze 2 fijne oefeningen; de visualisatie en aura in de grond oefening, heb ik geleerd tijdens mijn opleiding tot MEE therapeut, Centrum Puur)

 

- Neem 5 minuten per dag of langer als je dat fijn vindt om in stilte te zitten. Ga lekker zitten en voelen wat er gevoeld wil worden in je lijf. Zet de intentie neer dat alles helemaal welkom is in je lijf. Dit doe je door tegen jezelf te zeggen dat alles in jezelf welkom is in zachtheid en liefde.

 

- Ga wandelen in de natuur!

- Ga stampen en dansen!

- Zeg ja tegen jezelf en het leven....'Jaaaa ik wil leven en blij dat ik leef!!'

 

- Merk op en word je er bewust van als je teveel in je hoofd zit en je gedachten de overhand hebben. Zie dit en ga terug naar je lijf en je ademhaling. Wrijf zachtjes over je buik of leg vervolgens je handen op je onderbuik en adem daar maar naartoe. Doe dit een paar keer en je zult merken dat je meer in je lijf komt en uit je hoofd gaat.

 

- Geniet van iets wat jij lekker vindt of leuk vindt om te doen en ga dit dan ook echt doen:)!! Koop dat ene leuke jurkje, eet dat lekkere taartje, geniet van het zonnetje, bel je vriendin, maak contact, ga uit eten, naar een concert, dansen, wijntje drinken, wandelen, zingen, tekenen, schilderen...Doe waar je blij van wordt!! Meld je aan voor die ene leuke cursus! Yes!! ♥♥♥

 

Succes! Liefs Petra

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Cher (zondag, 27 oktober 2019 22:15)

  Lieve Petra,

  Dankjewel voor deze verhelderende boodschap. Dit is precies wat ik nodig heb. Fijne oefeningen waar ik wat aan heb de komende week.

  Warme groet,

  Cher