Pijnlijke spiegels & zachte kracht!

Speelt er bij jou ook van alles? En kan jij de liefde blijven voelen? Men, wat wordt er veel aangeraakt en direct zichtbaar gespiegeld. Bij mij wordt er in ieder geval flink gewiebeld in mijn basis en negatieve gedachten patronen en overtuigingen uit mijn kindertijd die zichtbaar worden. Ben er heel erg blij mee (in eerste instantie niet hoor en ging ik in het verzet;), want op deze plek wil ik niets liever dan de liefde helemaal toelaten, hoe eng ik het ook vind. Bij mij is een terugkerend thema angst voor afwijzing en niet goed genoeg zijn als ik mezelf ben.

 

In plaats van gevoelig mogen zijn en zachte kracht ben ik dan geneigd om muren om me heen te bouwen, te vechten en hard te worden om mezelf te beschermen tegen de pijn en de afwijzing die ik dan op de buitenwereld projecteer. En als ik dan voor mijn gevoel afgewezen word of er gaat iemand uit contact waar ik van houd, dan word ik zo boos en voelt het meteen zo onrechtvaardig.

 

Een plek waar ik me als kind niet gezien, niet gedragen, maar vooral in de steek gelaten heb gevoeld. En oohh wat kan die spiegelende buitenwereld dan echt lijken, net zoals de gedachten die ik dan heb over mezelf, die meestal gaan over de ander en hoe die het verkeerd heeft gedaan;) en wat ik anders had kunnen zeggen of doen of nog meer voor mezelf had kunnen gaan staan, zodat ik mezelf niet zo in de steek had hoeven laten. Want daar gaat het over, in contact met die ander mezelf toch wat aanpassen, mezelf niet helemaal laten zien en zeker niet te krachtig, te boos of te kwetsbaar, te gevoelig of te groots, te......vul zelf maar in wat jij binnenhoudt van jezelf in het contact met ander.

 

Mijn kracht en power wil ook graag gezien worden en er zijn, ja, ik ben soms geïrriteerd of boos als iemand iets zegt, ik ben niet altijd lief en aangepast en toch kan ik het spannend vinden om ook deze kant van mezelf te laten zien, omdat ik dan bang ben om afgewezen te worden, die ander kwijt te raken. Herinneringen en patronen ontstaan in mijn baby en kindertijd.

 

Zo spannend vind ik dat, die ander kwijt raken, het gevoel alleen te zijn en geen support om me heen hebben, maar wat ik hier eigenlijk mis is de liefdevolle support in mezelf, de zachtheid en liefde naar mezelf om mezelf te ontvangen in alles wie ik ben, ook mijn angst, mijn boosheid, mijn verdriet, mijn kracht, mijn liefde, mezelf zien in alles wie ik ben. Weten dat ik niemand kwijt kan raken, behalve de verbinding met mezelf...aahh das fijn, dit weten ontspant. Steeds weer terug naar mezelf, naar die zachte stroom van binnen, die liefdevolle stroom, gevoel van vertrouwen dat ik kan zijn wie ik ben, met alles!! Zeker als de buitenwereld zo spiegelt is het zo'n uitdaging he om in verbinding te blijven met jezelf? Omdat de neiging dan kan zijn om iets in de buitenwereld te willen veranderen of halen of...??

 

Wat zoek jij in de buitenwereld? Of wat zou jij graag willen veranderen in het contact met die ander die zo raakt? En wat wil er bij jou gezien en gevoeld worden in het contact met de je omgeving en de buitenwereld? Ohh ik heb vandaag ook weer zo kunnen voelen hoe ik kan blijven kiezen voor liefde door elk moment te accepteren precies zoals deze is, totaal perfect. Vanmorgen kon ik mezelf zo liefdevol ontvangen in mijn angst, mijn angst die helemaal welkom was, daar waar ik eerst verzet voelde. Ineens zag ik overal de liefde in en hoe er voor ons allemaal gezorgd wordt door een mega veld van liefde wat er altijd is, het is waar ik op focus en wil zien....zo mooi om dit te voelen, zeker op een plek waar ik de angst zo kon voelen.

 

En hoe doe ik dit? Ik doe dit niet alleen, daar ligt voor mij echt de sleutel. Ik ga het contact hierover aan met vrienden of gelijkgestemden. Zo fijn om deze liefdevolle support om me heen te hebben en steeds weer herinnert te worden aan liefde en wie ik in essentie ben. Wil jij dit ook?

 

Wil jij met een groep gelijkgestemden ontdekken wie jij in essentie bent? En vooral ook het vertrouwen en de veiligheid voelen om jezelf te zijn, leren om dichtbij jezelf te blijven in het contact met je omgeving en de buitenwereld?

 

Op 9 mei start er weer een nieuwe cursusreeks Thuiskomen in je lijf in & Be who you are in Arnhem waar we in 6 ochtenden samen de diepte in gaan, een reis naar binnen gaan maken, herinneren wie jij werkelijk bent! In een veilige setting waar alles welkom is! Waar jij welkom bent precies zoals je bent. Wil je meer weten of je aanmelden? Klik dan HIER. 

 

Wie weet ga ik je ontmoeten! Ik heb er zin in!

 

Liefs Petra

Reactie schrijven

Commentaren: 0