Coaching

Persoonlijke begeleiding


Om tot rust te komen is het belangrijk dat je leert luisteren naar jezelf en de signalen van je lichaam, liefdevol bent naar jezelf en voldoende tijd neemt om tot rust te komen, te ontspannen of iets te gaan doen waar je energie van krijgt.

 

Hoe kan het nou dat dit soms niet lijkt te lukken en je maar doorgaat, terwijl je ergens wel voelt en weet dat het niet goed voor je is? Herken je dat? Op de automatische piloot, maar doorgaan en doen wat er van je wordt verwacht? Loopt hierdoor de spanning op en voel je je vaker gestrest of overprikkeld en verlang je naar ontspanning en rust? 

 

 

Wanneer de spanning of stress oploopt en je Burn-out klachten ontwikkeld is er iets in je werk of leven 

De kans is groot dat je je 

 

 

 Je mag in je zorg naar anderen, jezelf op de eerste plaats gaan zetten en inzien hoe waardevol je bent,

zodat je steeds beter voor jezelf leert zorgen en meer tot rust kunt komen.

 

 

Ben je gevoelig voor spanningen van een ander of in een ruimte?

Heb je het gevoel dat je erg gevoelig bent en snel geraakt?

Pik jij veel negatieve energie op uit je omgeving?

Zit jij veel in je hoofd en voel jij je lijf amper? 

Loop je rond met de vraag, wie ben ik nou?

En heb je behoefte aan verdieping in je werk en leven?

Voel je sferen en mensen goed aan?

Ben je snel uit het veld geslagen?

Wil je blokkades opruimen?

 

Ben je moe en prikkelbaar?

 

Ik kijk met je mee waar de stroom stagneert en wat je lichaam je wil vertellen, zodat je doet wat goed voelt in plaats van wat je denkt dat moet en er van je wordt verwacht. Je gaat je verbinden met jezelf en leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Je krijgt inzicht in patronen, angsten en overtuigingen die jou belemmeren om in verbinding te blijven met jezelf en bij jezelf te blijven in het contact met je omgeving, op je werk en de buitenwereld. Je leert voelen wat je voelt en toestaan wat er gezien wil worden. 

 

Niet alleen je belemmeringen, maar ook je kwaliteiten en kracht. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Het uitgangspunt van de sessie is contact maken met jezelf en luisteren naar de signalen van je lichaam.

Je gaat ruimte creëren en spanning loslaten door naar jezelf te luisteren en toe te staan wat er gezien en gevoeld wil worden, aanwezig te zijn bij datgene wat zich aandient in het moment. Ik kijk met je mee, zodat je inzicht krijgt in je belemmerende patronen , angsten en overtuigingen. Deze inzichten zorgen voor bewustwording en hierdoor voor verandering, zodat je meer vertrouwen gaat ervaren en vanuit ontspanning bij jezelf kunt blijven, waar en met wie je ook bent.

 

Ik ga ervan uit dat elk probleem een mogelijkheid biedt om meer vanuit je kracht en dus je kwaliteiten te gaan leven.

In elk probleem of belemmerend patroon zit een verlangen en/of kwaliteit verborgen. Verlangens en kwaliteiten die meer gezien en geleefd willen worden. Kijkend naar belemmerende patronen of problemen vanuit je kwaliteiten en kracht, geeft ruimte en een blijvende basis in jezelf, die er altijd is en waarmee je je altijd kunt verbinden. 

 

We kunnen soms zo geraakt worden door iets of iemand uit onze omgeving en opgaan in onze problemen, dat we in ons hoofd schieten, weggaan bij ons gevoel en het probleem weg willen hebben, op willen lossen of fiksen. Je kunt dan hard worden naar jezelf en in verzet of de weerstand komen, waardoor je weggaat bij jezelf, je gevoelens onderdrukt en voelt dat je gespannen raakt. De spanning bouwt zich op, omdat je iets niet wilt zien of voelen, omdat het te pijnlijk lijkt of omdat je er allerlei belemmerende gedachten over hebt die echt lijken.

 

Ik wil je laten ervaren hoe het is om alles toe te staan in jezelf. Een welkom naar elke belemmering, emotie, elk gevoel, niet alleen maar de pijnlijke dingen, maar ook de essentiële dingen, zoals liefde, zachtheid, veiligheid, vertrouwen, kracht, etc. 

 

Steeds terug naar jezelf, naar zijn en een ja naar wat zich aandient in het moment. 

 

Elk probleem zien als een mogelijkheid om te groeien en ontdekken, een welkom naar alles wat er is, steeds weer. 


Hoe ga ik te werk? 


Ik werk vanuit mijn hart en stem me af op datgene wat jij nodig hebt in het moment, passend bij jouw vraag of probleem die je inbrengt.

 

Ik maak hierbij gebruik van verschillende methodes;

  

- Systemisch werk, familieopstellingen

Lichaamsbewustzijn

- Ontspanningsoefeningen

Burn-out Release

- Transformatiecoaching  

Emotie-pressuur 

- Relatie Spiegel Sessie 

- Meditatie/visualisatie

- Innerlijk kind werk 

- Psych-k balans 

 

Ik gebruik mijn sterk aanvoelend vermogen en mijn intuïtie in combinatie met mijn jarenlange ervaring als psychiatrisch verpleegkundige binnen verschillende instellingen. Dit geeft mij body en stelt mij in staat om met beide benen op de grond te blijven staan. Niets is mij te gek en alles mag en kan er zijn. 

 

Wil je meer over mij weten? Klik hier. 


Investering


Jouw investering voor een individuele sessie van anderhalf uur; € 87,- 

 

Bij het boeken van een sessie ga je akkoord met de algemene voorwaarden. 

Twijfel je nog? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met mij. Dit kan telefonisch of bij mij in de praktijk. 


Ervaringen


Mascha; Daar waar ik heel lang vooral in mijn hoofd zat, voel ik nu voor het eerst grond onder mijn voeten en kunnen zo de hemel en de aarde elkaar aanraken. Steeds terug naar wat gezien en gevoeld wil worden, het klinkt zo simpel, maar oohhh wat vond ik dat eng. Soms is het echt niet leuk om allemaal verdriet, angsten en boosheid tegen te komen. Maar juist door er naartoe te gaan, is ook weer blijdschap ontstaan, energie die stroomt, een flow. In mijn kracht komen en dat verder ontwikkelen, alles ligt helemaal open….the Sky is the limit.

 

Manon Calicher; Zelden kom je iemand tegen die je vanaf het eerste moment zo raakt! Petra is zo puur in haar hele Zijn. Een powervrouw in haar kracht! Zij voelt gevoeligheden, angsten en onderstromen zo goed aan en weet je daarbij tot in je kern te raken. Een reis naar binnen met haar aan je zijde... Je komt tot bloei! Ik zou iedereen aanraden een cursus of sessie bij haar te volgen!

 

Annemieke Boom; Petra geeft je het gevoel er te mogen zijn. Ze begeleidde me door pittige opstellingen, pijnlijke inzichten en momenten die mij echt lijfelijk verdriet en pijn deden, met zoveel liefde en warmte. Bij haar mocht ik, en durfde ik,  alles te laten zien en mocht elk gevoel er zijn. Met haar prachtige, warme ogen leek ze soms door me heen te kijken, maar dat voelde alleen maar fijn. Ze ZAG mij...

Wanneer ik vastliep, iets niet leek te zien of te begrijpen voelde zij precies in wat ik op dat moment nodig had, woorden, een troostende arm of net dat ene compliment. Ze schroomt ook niet om haar eigen kwetsbaarheid te tonen, en haar weerstand of verdriet te laten zien. Het was een prachtige wisselwerking. Ze heeft me geleerd om te zien wie ik ben, te zien en te voelen wat mijn kracht is en daar ook voor te gaan staan, mede door haar durf ik steeds meer in het licht te gaan staan en te zijn wie ik ben.

 

Mirjana Scheepens; Ik ben geraakt door de puurheid van Petra en de tijd en ruimte die ze mij gaf om mijn eigen antwoorden te vinden. Dank je wel voor de mooie sessie die me zoveel innerlijke rust en ruimte heeft gegeven.

 

Carla Egbers; Ik ben paar keer bij Petra geweest voor een sessie, moet zeggen dat ik me direct op mijn gemak voelde, super. Ze straalt rust en warmte uit en ze neemt je heel serieus, ze is zeker professioneel een echte aanrader dus. Ze heeft vele manieren om mee te werken en ze behandeld datgene wat voor dat moment nodig is heel bijzonder om mee te maken. Na de sessies voel je je bevrijd en sterk en meer in je kracht precies wat ik nodig had. Ik ga haar zeker nog wel eens bezoeken want er zijn nog meer lagen die ik afgepeld wil hebben. Petra is meer dan de moeite van een sessie waard.

 

Judith Fonteijn; "Wauw, ik ging met een berg energie naar huis na de sessies. Ik heb veel geleerd over mezelf en over mijn energie. Je bent een geweldig mens met een enorm talent om mensen te zien en echt aan te voelen. Ik was vaak erg verbaasd… Hoe weet ze dat nu?? “

 

Monique; Ik zal niet snel aan iemand die jonger is dan ik mijn problemen voorleggen. Ik was verrast door de houding van Petra, die rust en vertrouwen uitstraalde. Door haar kon ik me openstellen en haar mijn verhaal vertellen. Ik vond het een prettige ervaring.

 

Wil van de Kerkhof; Ik was erg blij en voelde me heel goed bij Petra. Het klopte helemaal; het moest zo zijn. Ik ben erg dankbaar. De oefeningen die ik heb meegekregen hebben me erg goed gedaan en voel me erg fijn en zelfs weer levenslustig na de behandeling. 

 

Sandra; Ik vond de sessie fijn en ontspannen. Ik kon me makkelijk openstellen bij Petra wat komt door haar open en niet veroordelende houding. Het voelde meteen vertrouwd en als een JA ik wil hier zijn. Ik vind het fijn dat Petra zorgvuldig is in de dingen die ze zegt en dat  er ruimte is voor de ander, maar ook voor andere opties en mogelijkheden (Petra haar waarheid is niet de absolute waarheid). Ik vond dit erg fijn om te ervaren.

 

Sylvia Elskamp; Prettig en rustgevend. Heel fijn! Heerlijk! Voelde professioneel!

 

Mara Fledderus; Zojuist een fijne sessie gehad. Voelde goed. Aanrader!

 

Meer cliëntenervaringen? Klik HIER.