Cursus Thuiskomen in je lijf


Val je steeds terug in dezelfde patronen en ben je daar helemaal klaar mee? Ben jij iemand die bevestiging, erkenning en veiligheid zoekt in de buitenwereld, haar voelsprieten naar buiten heeft staan, bang om fouten te maken, bang voor het oordeel en de mening van een ander, bang om afgewezen te worden? Maak jij de buitenwereld belangrijker dan jezelf? En verlies jij hierdoor de verbinding met jezelf? Wil jij leren hoe je bij jezelf kunt blijven en meer naar binnen kunt gaan, jezelf gaan zien i.p.v. gezien willen worden door de buitenwereld? En wil je leren om in verbinding te blijven met jezelf, voelen wat er gevoeld wil worden en vanuit vertrouwen jouw ruimte in nemen? 

 

'Alles is welkom in zachtheid en liefde! Jij bent welkom in zachtheid en liefde'

 

Deze cursus is er voor jou als je al een tijdje op weg bent in je persoonlijke ontwikkeling en zoektocht naar wie ben ik nou? En wat wil ik in mijn leven? Je hebt waarschijnlijk al verschillende therapeuten of sessies gehad, boeken gelezen, cursussen en/of workshops gevolgd , maar je blijft steeds terugvallen in dezelfde oude bekende angsten en patronen die jou belemmeren om te kiezen en jezelf te verbinden met liefde. Patronen die jou belemmeren om in het licht te gaan staan.

 

  En misschien ben je juist wel het meest bang voor het licht in jezelf?

 

Weet je wel dat je veel meer bent dan je (hoog)gevoeligheid, je pijn en je angst? En weet je ook dat je (hoog)gevoeligheid helemaal geen belemmering hoeft te zijn als je maar leert om naar binnen te gaan, te voelen en zien wat er echt leeft in jou?

 

Want jij bent zoveel meer dan je gevoeligheid, mooie vrouw!

 

Wanneer je leert om alles in jezelf, ja ook je schaduwkanten;), te accepteren door ze te zien, voelen en  toe te staan,  ga je merken dat het leven een stuk makkelijker wordt. Dan hoef je niet meer te vechten om jezelf anders voor te doen dan wie je bent en heb je geen bevestiging meer nodig van de buitenwereld, omdat je weet dat jij okay bent, dat het leven okay is precies zoals het is en jij veilig bent waar je ook bent en met wie je ook bent. Dan kan je alles in jezelf in zachtheid en liefde welkom heten in je hart en dan is het leven geen worsteling meer, maar gaat het vanzelf. En kan jij gaan stralen.

 

Vraag je jezelf af, ja maar hoe dan? Die vraag krijg ik vaak. Ja mooie woorden, maar hoe doe je dat dan?

 

Ik maak tijdens de cursus gebruik van 8 waardevolle transformerende stappen;

 

Stap 1: De basis; verbinden met jezelf en je lijf. Thuiskomen in je lijf.

Kom weer in verbinding met je lijf en open je hart voor het leven.

Stap 2: Zelfliefde; hoeveel vind jij jezelf waard? Mag jij er zijn van jezelf? En welke angsten en overtuigingen heb jij die jouw belemmeren om jezelf te zijn? Wijs jij jezelf en je gevoeligheid af? Wijs jij jezelf af in wie jij werkelijk bent? Ga jezelf zien voor wie je werkelijk bent, voorbij de verhalen van de mind.

Stap 3: De buitenwereld belangrijker maken dan jezelf. Focus jij je teveel op de buitenwereld op zoek naar liefde, erkenning, gezien en gehoord willen worden? Door jezelf te focussen op de buitenwereld, gaan je voelsprieten naar buiten en is het lastiger om prikkels te verwerken, waardoor je sneller overprikkeld raakt. Durf de verbinding aan te gaan met jezelf; van buiten naar binnen.

Stap 4: De buitenwereld als spiegel. Wie of wat raakt jou? En wat zegt dit over jou? Jouw buitenwereld is een weerspiegeling van jouw innerlijk. Dat wat jij denkt over jezelf wordt zichtbaar in de buitenwereld. Laat je raken en durf te voelen wat deze spiegels jou vertellen, welke boodschap erin zit. Hoe meer je bij jezelf kunt zijn en blijven, hoe steviger je jezelf gaat voelen. Hoe minder de buitenwereld zo intens binnen komt.

Stap 5: Innerlijk kind; support van vader en moeder. Vertrouwen en rust vinden in jezelf. Onvoorwaardelijke vader en moeder liefde zit in jou. Je kunt jezelf supporten en zien en ontvangen op plekken waar je dat zo hebt gemist in contact met je ouders.

 Support jezelf en heb jezelf onvoorwaardelijk lief.

Stap 6: Emoties; welke emoties willen er gevoeld worden? Wat wil er door je heen stromen? Mag alles er zijn van jou? Wat zit je vast te houden, te dimmen bij jezelf? Voel, leef en ga met de stroom mee!

Stap 7: Balans in mannelijke en vrouwelijk energie; van hard werken, doen en overleven, naar zachte liefdevolle kracht en mee stromen met het leven. Durf je ruimte in te nemen en in het licht te gaan staan vanuit zachte liefdevolle vrouwelijke kracht!

 

Stap 8: Loslaten en zijn met wat is. Loslaten is toestaan wat er leeft in jou! 

  

Wat gaan we doen?

 

In 6 ochtenden gaan we samen de diepte in, een reis naar binnen, herinneren wie jij werkelijk bent! In een veilige setting waar alles welkom is! Waar jij welkom bent precies zoals je bent. Ik stem mij af op datgene wat de groep nodig heeft. Het programma hangt dus af van de groep, de vragen en dat wat er op dat moment naar boven komt. Ik vertrouw erop dat er mag gebeuren wat er mag gebeuren.

 

Wat kan je hoe dan ook verwachten?

 

- Jezelf zijn in contact en delen; samen 'zijn' en delen kan zo ongelooflijk helend zijn. 

- Transformeren van steeds terugkerende patronen, angsten, overtuigingen gehechtheden d.m.v. transformerende essentie coaching.

- Opstellingen; groepsopstellingen en/of opstellingen in kleine groepjes om te voelen wat er in de onderstroom naar de oppervlakte wil komen, gezien en gevoeld wil worden. 

- Praktische tip & oefeningen voor thuis; emoties voelen en aanwezig in je lijf, zelfliefde, ruimte innemen, contact met je omgeving en meer....

- Aandacht voor het kind in ons; innerlijk kind oefeningen en meditatie

- Meditatie & visualisatie; contact met essentie

- Afstemming; ik stem me af op jou en de groep en volg in het moment wat er nodig is. 

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Petra van der Schoot, partner van Bas en moeder van Raoul (7 jaar). Ik ben essentie coach en coach en inspireer (hoog) gevoelige vrouwen om thuis te komen in hun lijf en in verbinding te komen met zichzelf, met wie ze in essentie zijn. 

 

Ik heb een turbulent leven gekend en behoorlijk zitten worstelen in het leven, maar hierdoor is mijn inlevingsvermogen groot. Ik begeleid vrouwen vanuit mijn hart, afgestemd op jou en de groep wat gebeurt in een veilige setting vanuit rust en vertrouwen en vanuit mijn eigen levenservaring; mijn reis van diepe angst voor het leven, eenzaamheid, totale afgescheidenheid, pijn en lijden naar thuiskomen bij mezelf. Hierdoor voel je je snel bij mij op je gemak en vertrouwd genoeg om je hart te openen om vervolgens vanuit rust en vertrouwen de diepte in te gaan en dat aan het licht brengen wat gezien, gevoeld en getransformeerd wil worden. Mijn helder voelen, zien en weten maakt dat ik me goed kan inleven, jouw emoties en blokkades kan voelen, ervaren en snel tot de kern van een probleem kan komen.

 

Mijn jarenlange ervaring als psychiatrisch verpleegkundige in de psychiatrie en TBS instelling geeft mij een stevige basis; niets is mij te gek en alles mag en kan er zijn.

 

Mijn visie: Maak jezelf de belangrijkste persoon in je leven en kom weer in contact met jezelf, jouw essentie! Geen afhankelijkheid meer van de buitenwereld, zoekend naar veiligheid, waardering, complimenten, vervulling, liefde, gezien en gehoord willen worden. Het zit allemaal in jou! Jij kunt alleen maar bij jezelf zijn als je werkelijk alles in jezelf durft te zien, voelen en omarmen en dan zul je merken dat jouw kwetsbaarheid juist je kracht is.

 

Ervaringen van cursisten 

 

'Cursus thuiskomen in je lijf gevolgd. Petra creëert een hele fijne en veilige setting, waarin ik me kwetsbaar kon opstellen en in contact met mezelf kwam. Zo ben ik nog dieper gegaan en heb ik vast patronen kunnen ontdekken en doorbreken.

Een hele waardevolle en bijzondere bijdrage aan mijn persoonlijk proces.'

 

 'Wat Petra zo bijzonder maakt, is dat je echt en puur bent en dat je de mensen zelf laat voelen wat er speelt. Ook weer de verbinding met jezelf en met de groep laten voelen, je bent er bij en je begeleidt het, maar je laat het wel door de mensen zelf ervaren. Je voelt en ziet veel en laat ieder zo in haar/zijn waarde; ik vind je echt een superfijn, mooi, puur en authentiek mens!!'

 

Voel je een JA? Wat me super lijkt lees dan verder voor het praktische gedeelte en om je aan te melden;

 

Wanneer?

 

6 keer een donderdag ochtend van 10.00 - 13.00

 

Max. aantal deelnemers; 8 

 

Locatie; Deventer

 

Inclusief; koffie, thee en iets lekkers

 

Data; oktober 2019

  

Jouw investering voor de gehele cursus; 6 x een ochtend van 3 uur is € 297,-

 

  Heb je nog vragen of wil je meer informatie? 

Mail of bel me dan; petra@puurhartwerk.nl of 06-83530314 

Bij het boeken van een cursus ga je akkoord met de algemene en annuleringsvoorwaarden. 

Ik ontmoet je graag.

Liefs Petra