Training Hartwerk in de zorg

Van hard werken naar werken vanuit je hart met zorg voor jezelf.


Als je spanning of stress ervaart, moe of overprikkeld bent, geeft je lichaam een duidelijk signaal dat er iets niet lekker stroomt. In de drukte van alle dag, thuis of op je werk en de verwachtingen die er zijn vanuit de buitenwereld, de organisatie waarin je werkt of verwachtingen en druk die je jezelf oplegt, kun je geneigd zijn om door te rennen op de automatische piloot. 

 

Hoe langer je doorrent, het graag goed wilt doen voor anderen, buiten jezelf zoekt naar waardering en je gevoelens en emoties onderdrukt, hoe meer spanning je opbouwt, overprikkelt raakt of in een burn-out kunt raken.

Herken je jezelf hierin en verlang je naar verbinding met jezelf en anderen, naar verdieping in je werk en leven,

 naar zorg voor jezelf, samenwerken en werken vanuit je hart? Lees dan verder.....


Deze Training is voor medewerkers uit de zorg die;


~ werkdruk ervaren, hard werken en daarom over grenzen gaan,

~ goed voor anderen kunnen zorgen, maar zichzelf vergeten,

~ emoties overnemen van anderen en overprikkeld raken,

~ zich groot houden en niet kwetsbaar durven zijn,

~ zich niet gewaardeerd voelen in het werk wat ze doen,

~ zich herkennen in bepaalde kenmerken van (hoog)gevoeligheid. 

 

Hierdoor voelen ze zich moe, prikkelbaar, ervaren ze stress, spanning, kunnen Burn-out gevoelig zijn en hebben minder plezier in hun werk en leven.


 Wat kun je verwachten van de Trainingsdagen?


Dag 1; De basis; goed voor jezelf zorgen.

Dag 2; Eigenwaarde.

Dag 3; Jouw rol als hulpverlener.

Dag 4; Jouw positie in een organisatie.

Dag 5; Stevig in je schoenen staan.

Dag 6; Werken vanuit je hart; kwaliteiten & verlangens.

 

Klik HIER om naar een uitgebreide omschrijving te gaan. 

 

Je krijgt tijdens de training zicht op waar de stroom stagneert en wat je lichaam je wil vertellen, zodat je doet wat goed voelt in plaats van wat je denkt dat moet en er van je wordt verwacht. Je gaat je verbinden met jezelf en leert luisteren naar de signalen van je lichaam. Je krijgt inzicht in patronen, angsten en overtuigingen die jou belemmeren om in verbinding te blijven met jezelf en bij jezelf te blijven in het contact met je omgeving, op je werk en de buitenwereld. Je leert voelen wat je voelt en toestaan wat er gezien wil worden. 

Niet alleen je belemmeringen, maar ook je kwaliteiten en kracht. 

 

Je mag in je liefdevolle zorg naar anderen, jezelf op de eerste plaats gaan zetten en inzien hoe waardevol je bent, zodat je steeds beter voor jezelf leert zorgen en meer rust, ontspanning, vertrouwen en vooral ook plezier en vrijheid gaat ervaren in je leven. 

 

Verder leer je;

~ dichtbij jezelf te blijven, trouw aan jezelf en je verlangens,

~ grenzen voelen en aangeven,

~ onderscheiden welke emoties van jezelf zijn en welke van een ander,

~ op je gevoel vertrouwen,

~ keuzes maken op basis van je gevoel,

 

~ dat emoties en gevoelens er mogen zijn en dat kwetsbaar zijn juist krachtig en verbindend is in plaats van je groot te moeten houden en hierdoor over grenzen gaan. 

  

Je gaat ontdekken wie je bent, wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je deze kunt integreren in je dagelijkse leven, zodat je meer energie overhoudt, meer ontspanning en vertrouwen gaat ervaren in jezelf en je leven,

zodat je doet wat goed voelt en kiest waar jij blij van wordt. 


Hoe ga ik te werk?


Ik heb een raamwerk, zoals hierboven omschreven. Deze is niet leidend, maar een basis van waaruit we samen 'werken' en ontdekken. Ik stem me af en volg in het moment wat er nodig is, in vertrouwen dat precies datgene gebeurt wat er mag gebeuren. 

Ik maak gebruik van de volgende methodes;

 

 * Familieopstellingen * systemisch werk * transformatietechnieken * visualisatie * meditatie, ontspanningsoefeningen * contact met het lichaamsbewustzijn (van binnen weet je alles) * bewustzijnsoefeningen * waarnemingsoefeningen * spiegelen.

~ Jezelf zijn in contact en delen met gelijkgestemden is verbindend, bekrachtigend en transformerend.

~ Transformeren van terugkerende patronen, angsten, overtuigingen, gehechtheden d.m.v. transformatie technieken.

~ Opstellingen; groepsopstellingen en/of opstellingen in kleine groepjes om zichtbaar te maken wat er vanuit de onderstroom naar de oppervlakte wil komen, gezien en gevoeld wil worden. 

~ Praktische tip & oefeningen voor thuis; emoties voelen, luisteren naar signalen van je lichaam, aanwezig zijn bij wat zich aandient in het moment, zelfliefde, ruimte innemen, contact met je omgeving en meer....

~ Aandacht voor het innerlijk kind; oefeningen en meditatie

 

Er is veel ruimte voor het delen van persoonlijke ervaringen en vragen.

De focus ligt op het ontdekken van jouw kracht en authenticiteit. 


Praktisch


Voel je een JA? Lees dan verder voor het praktische gedeelte en om je aan te melden;

 Wanneer?

 

6 keer een dinsdag van 10.00 - 13.00 

 

Start oktober 2018

 

Max. aantal deelnemers per groep; 8 

 

Locatie; omgeving Deventer

Exacte locatie volgt nog. 

 Inclusief; koffie, thee en iets lekker

 

 Jouw investering 

 

Jouw investering voor de gehele cursus; 6 x een ochtend van 3 uur is € 297,-

  

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? 

 

Of kan ik iets voor jou en je team betekenen als het gaat over zelfzorg, ontstressen, Burn-out preventie of teambuilding? 

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

 Mail of bel me dan; petra@puurhartwerk.nl of 06-83530314 

 

Ik ontmoet je graag.

 Liefs PetraErvaringen deelnemers

 


Hannie; Ik kan meer op mezelf vertrouwen en vanuit mijn gevoel(hart) aansluiting kunnen vinden bij cliënten. Door de vinger op de zere plek te kunnen leggen volgt meer inzicht wat er werkelijk speelt. Hierdoor heeft de cliënt meer vertrouwen in mij. De tijdsdruk heb ik meer los gelaten. Ik kan beter 3 cliënten goed helpen dan 5 half. Het lukt mij beter met concrete voorbeelden te komen wat waar mis gaat in mijn zorgverlening. Dat dit een probleem is van de organisatie. Ik voel mij hier krachtig in. Ik neem dit gevoel van tekortschieten niet meer mee naar huis wetende dat ik gedaan heb wat in mijn vermogen lag. Ik neem niet meer alles op me wat betreft het werk. Naar cliënten leg ik uit dat er keuzes vanuit de organisatie gemaakt worden waar ik niet altijd invloed op heb. Hierdoor hoef ik niet alle verantwoordelijkheid te dragen. Dat geeft ook rust. Ik doe wat ik kan en wat ik doe wil ik met liefde goed doen. 


Marjan; Ik ben milder naar mezelf zijn en een beetje meer van mezelf gaan houden. Het besef dat ik mezelf kan helpen door m’n hart open te stellen en te accepteren dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb gevoeld dat er mogelijkheden zijn om toch te leren omgaan met m’n belemmeringen. Voor mij is dit een hele bijzondere ervaring.


Gerry Hengeveld; Ik ben blij dat ik me aangemeld heb voor de online training Hartwerk in de zorg. Ik heb er onwijs veel aan gehad en ik merk nu, terwijl ik dit schrijf, dat het nog langer door gaat werken. Dit was niet zomaar een 'kennis'- training. Het gaf me zo'n inzicht dat ik vanaf die dag veel makkelijker, opener en 'eerlijker' op de cliënten af stap. Ik kan ook heel dicht bij mezelf blijven. Het maakt me niet zoveel uit of ik begrepen wordt in m'n gevoel of emotie. Ze zijn van mij, ik respecteer en koester ze en handel van daaruit. Al is het nodig om wat vaker naar het toilet te gaan om me even af te zonderen, prima! Het fascinerende is om te zien hoe de omgeving daar met veel meer respect mee omgaat als ik mezelf daarin ook respecteer. Natuurlijk, de zorg is lastig en komen er bittere maatregelen van hogerhand, maar het vind z'n weg wel in me en ik laat me niet meer omver werpen.


Connor Schatz; Cursus thuiskomen in je lijf gevolgd. Petra creëert een hele fijne en veilige setting, waarin ik me kwetsbaar kon opstellen en in contact met mezelf kwam. Zo ben ik nog dieper gegaan en heb ik vast patronen kunnen ontdekken en doorbreken. Een hele waardevolle en bijzondere bijdrage aan mijn persoonlijk proces. 


Manon Calicher; Zelden kom je iemand tegen die je vanaf het eerste moment zo raakt! Petra is zo puur in haar hele Zijn. Een powervrouw in haar kracht! Zij voelt gevoeligheden, angsten en onderstromen zo goed aan en weet je daarbij tot in je kern te raken. Een reis naar binnen met haar aan je zijde... Je komt tot bloei! Ik zou iedereen aanraden een cursus of sessie bij haar te volgen!


Annemieke Boom; Petra geeft je het gevoel er te mogen zijn. Ze begeleidde me door pittige opstellingen, pijnlijke inzichten en momenten die mij echt lijfelijk verdriet en pijn deden, met zoveel liefde en warmte. Bij haar mocht ik, en durfde ik, alles te laten zien en mocht elk gevoel er zijn. Met haar prachtige, warme ogen leek ze soms door me heen te kijken, maar dat voelde alleen maar fijn. Ze ZAG mij...Wanneer ik vastliep, iets niet leek te zien of te begrijpen voelde zij precies in wat ik op dat moment nodig had, woorden, een troostende arm of net dat ene compliment. Ze schroomt ook niet om haar eigen kwetsbaarheid te tonen, en haar weerstand of verdriet te laten zien. Het was een prachtige wisselwerking. Ze heeft me geleerd om te zien wie ik ben, te zien en te voelen wat mijn kracht is en daar ook voor te gaan staan, mede door haar durf ik steeds meer in het licht te gaan staan en te zijn wie ik ben.


Neeltje de Boer; De woorden die bij mij opkomen; warmte, ondeugd, intelligent, betrokken, humor. Ik voelde mij echt gezien door jou en dat heeft mij geraakt. Door deze prachtige cursus is er zeker een proces op gang gekomen. En wat een prachtige persoonlijke cadeautjes heb jij uitgedeeld. Heel fijn!


Bianca Schut; Dankjewel voor deze cursus. Wat ik heb 'geleerd' is dat ik mijn focus mag leggen op 'zijn'. Niet te hard werken en moeten, maar alles er laten zijn. Ik vond het heel prettig om verschillende vormen van 'leren' en weten aangereikt te krijgen. Het heeft mij een completer beeld gebracht en een completer mens gemaakt. 


Susanne Meeuwsen; Ik heb de Cursus Thuiskomen in je lijf ervaren als een warm bad en Petra als een open invoelende warme authentieke vrouw. Wat heeft het mij gebracht; een authentieke leerzame helende ervaring met een fijne groep mensen. Oefeningen die ik thuis kan blijven doen, inzicht, heling en helderheid in mijzelf. 


Yvonne Rutten; Wat Petra zo bijzonder maakt, is dat je echt en puur bent en dat je de mensen zelf laat voelen wat er speelt. Ook weer de verbinding met jezelf en met de groep laten voelen, je bent er bij en je begeleidt het, maar je laat het wel door de mensen zelf ervaren. Je voelt en ziet veel en laat ieder zo in haar/zijn waarde; ik vind je echt een superfijn, mooi, puur en authentiek mens!!


Elke Rodel Kempers; Deze cursus heeft mij weer een stukje meer bij mijzelf gebracht. Voor mij waren het vaak moeilijke lessen. Ik heb nooit geleerd om te luisteren naar mijn gevoel, laat staan het te uiten en delen. Het was vaak behoorlijk confronterend. Je leert niet alleen van jezelf, maar ook zo ontzettend veel van de andere cursisten. Iedereen heeft zijn eigen stuk en voor iedereen is die ruimte om er te zijn. Petra voelt het allemaal erg goed aan. Dit is erg fijn en als iets niet prettig of oncomfortabel was, dan was hier ook alle ruimte voor. Ik heb geleerd dat iedereen uniek is en voor mij is er nu een klein stuk aangepakt. Ik durf al iets beter mijn gevoel te uiten, mijn grenzen aan te geven en iets meer te leven vanuit mijn hart.


Andrea Rijkeboer-van Gemert; De cursus heeft mij speelsheid, zelfvertrouwen, meer zelfliefde, verbinding met mezelf, positieve energie, verbinding met anderen, mezelf zijn en mogen zijn met alles, echt mezelf zijn en contact maken met wie ik ben, gebracht. Hierdoor kan ik steeds meer mijn missie leven en ervoor gaan. Dankjewel lieve Petra, voor het delen van je kwetsbaarheid, kracht, puurheid, positieve energie en het neerzetten van deze bijzondere cursus. 


Yvonne Beijer; Toen ik hier de eerste keer binnen kwam was ik mezelf kwijt. Ik was overspannen en ging maar door. Na les 3 heb ik de strijd opgegeven en ben ik thuis gebleven van mijn werk. Wat was dat een lastige beslissing, maar door het samenzijn met zo'n lieve groep vrouwen voelde het goed. Ik heb mezelf voor een groot deel terug gevonden. Spiegels werden mij voorgehouden. Liefdevolle bemoedigende woorden van medecursisten en Petra. Voor mij een stap verder de goede richting op. 


Michiel Muller; Elke zondagochtend stond ik op met een blij gevoel. Ik "mag" naar de cursus! Een uniek moment om even helemaal bij mezelf te komen en in een liefdevolle omgeving dieper te leren voelen en eerlijk te durven "zijn". Ik zag er steeds weer naar uit om nieuwe ontdekkingen te doen en ervaringen te delen. Kwartjes zijn op hun plaats gevallen en afgedaald van hoofd naar gevoel. Petra begeleide dit liefdevol en met de blik op mogelijkheden en respect voor barrières. Een intense ervaring die mij veel dichter bij mezelf heeft gebracht.


Edith van Bekkum; Wat fijn om jouw levensvreugde te zien, vrolijkheid, blijheid en jouw lach! Maar ook dat boosheid en zelfs haat er mag zijn, bijzonder. Fijn om iedere week meer in mijn lijf te zakken. Jouw meditaties zijn mooi, to the point. Deze geven veel inzicht en rust. 


Angelique van Diepingen; Dankjewel voor je voelbare kracht in zachtheid. Het heeft mij veel rust gebracht. 


Bij het boeken van een cursus ga je akkoord met de algemene en annuleringsvoorwaarden.