Workshop Zelfzorg

Liefdevolle aandacht voor jezelf & je lijf


Een dag om tot jezelf te komen, te ontstressen en ontspannen. 

 

Een dag om je te verbinden met jezelf & gelijkgestemden.

 

Vrij, voldaan en fris in je hoofd & lijf.

 

Als je spanning of stress ervaart, moe of overprikkeld bent, geeft je lichaam een duidelijk signaal dat er iets niet lekker stroomt. In de drukte van alle dag, thuis of op je werk en de verwachtingen die er zijn vanuit de buitenwereld, de organisatie waarin je werkt of verwachtingen en druk die je jezelf oplegt, kun je geneigd zijn om door te rennen op de automatische piloot. 


Hoe langer je door rent, het graag goed wilt doen voor anderen, buiten jezelf zoekt naar waardering en je gevoelens en emoties onderdrukt, hoe meer spanning je opbouwt, overprikkelt raakt of in een burn-out kunt raken.

 

Om tot rust te komen is het belangrijk dat je leert luisteren naar jezelf en de signalen van je lichaam, zacht en liefdevol bent naar jezelf en voldoende tijd neemt om tot rust te komen, te ontspannen of iets te gaan doen waar je energie van krijgt.

Hoe kan het nou dat dit soms niet lijkt te lukken en je maar doorgaat, terwijl je ergens wel voelt en weet dat het niet goed voor je is. Herken je dat? Op de automatische piloot, maar doorgaan en doen wat er van je wordt verwacht? Terwijl je eigenlijk verlangt naar iets anders?

 

Tijdens deze dag krijg je inzicht in belemmerende patronen en overtuigingen die ervoor zorgen dat je maar doorgaat en over grenzen gaat, maar je krijgt ook zicht op wat je verlangen hierin is en je nodig hebt om je goed en lekker in je vel te voelen.

 

Je mag in je liefdevolle zorg naar anderen, jezelf op de eerste plaats gaan zetten en inzien hoe waardevol je bent, zodat je steeds beter voor jezelf leert zorgen en meer rust, ontspanning, vertrouwen en vooral ook plezier en vrijheid gaat ervaren in je leven. 


Daarom gaan we deze dag aan de slag met


~ Liefdevolle aandacht voor jezelf

~ Tijd om je lijf te voelen en ontspannen

~ Rust in je hoofd

~ Het openen van je hart

~ Loslaten

~ De kracht van kwetsbaarheid ervaren

~ Verbinden en versterken van je kwaliteiten

~ Het belang van gezonde voeding

 

 

Aan het einde van de dag ga je naar huis met inzichten, tips en tools die voor positieve verandering zorgen in je dagelijkse leven.


Wie ben ik


Ik ben Petra van der Schoot, moeder van Raoul (6) en woon samen met mijn man Bas en Raoul in Zutphen. Jarenlang werkte ik in de zorg,  tbs en psychiatrie, was goed in het zorgen voor andere mensen, maar vergat mezelf. Ik zorgde niet goed voor mezelf, ging over grenzen en raakte meer en meer overprikkeld. Na mijn tweede burn-out en een periode van angst en paniekaanvallen, besloot ik 7 jaar geleden te stoppen met werken en aan de slag te gaan met mezelf.

 

Het was en is een hele weg, vol met waardevolle ontdekkingen, maar ook pijnlijke confrontaties met mezelf en pijn uit mijn verleden die ik jarenlang had onderdrukt. Voor het eerst in mijn leven voelde ik mezelf, voelde ik wie ik echt ben, voorbij wie ik dacht te zijn. Ik ontdekte mijn hooggevoeligheid, mijn kracht en leerde me verbinden met mezelf en luisteren naar mezelf en mijn lichaam.  Ik zakte meer in mijn lijf, mijn emoties en gevoelens kregen ruimte, ik leerde grenzen stellen, kreeg weer lucht en het lukte me om meer en meer vertrouwd te raken met mezelf en het leven, zodat ik kon ontspannen, een thuisgevoel bij mezelf.

 

Vanuit de weg die ik heb afgelegd, ontstond bij mij gaandeweg het verlangen om anderen hierin te gaan begeleiden en zo opende ik 4 jaar geleden mijn praktijk, Puurhartwerk. 


Hoe ga ik te werk


Ik stem me af en volg in het moment wat er nodig is, in vertrouwen dat precies datgene gebeurt wat er mag gebeuren.

 

Door de ervaringen in mijn leven is niets me te gek. Alles kan en mag er zijn.

Een veilige ruimte, waarin jij welkom bent en er aandacht is voor jou en je persoonlijke vraagstukken.

 

Ik maak hierbij gebruik van de volgende methodes;

 

 * Familieopstellingen * systemisch werk * transformatietechnieken * visualisatie * meditatie, ontspanningsoefeningen * contact met het lichaamsbewustzijn (van binnen weet je alles) * bewustzijnsoefeningen * waarnemingsoefeningen * spiegelen.

 

~ Jezelf zijn in contact en delen met gelijkgestemden is verbindend, bekrachtigend en transformerend.

~ Transformeren van terugkerende patronen, angsten, overtuigingen, gehechtheden d.m.v. transformatie technieken.

~ Opstellingen; groepsopstellingen en/of opstellingen in kleine groepjes om zichtbaar te maken wat er vanuit de onderstroom naar de oppervlakte wil komen, gezien en gevoeld wil worden.

~ Praktische tip & oefeningen voor thuis; emoties voelen, luisteren naar signalen van je lichaam, aanwezig zijn bij wat zich aandient in het moment, zelfliefde, ruimte innemen, contact met je omgeving en meer....

~ Aandacht voor het innerlijk kind; oefeningen en meditatie

 

 

'Het beste wat je kunt worden is jezelf'


Praktisch


 Wanneer?

September

Tijd; van 10.00 tot 17.00

 

Waar?

Gezondheidscentrum het Duifje in Arnhem

Max. aantal deelnemers 8

 

Investering; € 87,-

 

*****Vroegboekkorting! Boek en betaal je voor 22 augustus, dan betaal je slechts € 77,- voor een hele dag, inclusief lunch*****

 

Ik zorg voor koffie, thee, iets lekkers en lunch.

 

Trek lekker zittende kleding aan en neem voor de zekerheid warme sokken of sloffen mee.

Leuk je te ontmoeten!

 

Liefs Petra