Over mij


Mijn naam is Petra van der Schoot, 37 jaar en woon samen met mijn gezin in Zutphen. 

 

Al heel jong wist ik dat ik verpleegkundige wilde worden. Ik wilde andere mensen helpen en dat werd mijn levensmissie, alleen vergat ik gaandeweg voor mezelf te zorgen.

 

Mijn kindertijd en jeugd waren niet rooskleurig, onveilig en ik heb een turbulent leven gekend. Vele heftige gebeurtenissen volgden elkaar op. Hierdoor leefde ik in een overlevingsmodus en was een sterk, lief en zorgzaam meisje dat zich in elke situatie aan kon passen. Ik had de neiging om de problemen van mijn ouders op mijn nek te nemen. Mijn gevoeligheid en mijn emoties kregen geen plek. Ik huilde nooit. Ik zag en voelde van alles, ik wist precies hoe de wereld in elkaar zat en voelde sferen, maar ook situaties en personen goed aan, maar kon hier niets mee en legde de focus op het zorgen voor anderen, de enige manier om me gewaardeerd te voelen.

 

En daar had ik mijn werk van gemaakt. Ik werd verpleegkundige en werkte vanaf mijn 17e in verschillende zorginstellingen. Binnen de psychiatrie en tbs vond ik mijn plek, voelde me er thuis en heb daar zo'n 10 jaar gewerkt met veel plezier, mooie momenten, maar soms ook ontzettend intens en heftig.

 

Ik was goed in wat ik deed dus hierdoor zorgde de waardering die ik kreeg voor mijn werk, als opvulling voor plekken waar ik me niet gewaardeerd en alleen voelde. De plek waar ik als kind had afgesloten voor mijn gevoel en leefde vanuit een overlevingsmodus op de automatische piloot.

 

Totdat ik 8 jaar geleden instortte en voelde, ik kan dit niet meer. Ik had mijn tweede burn out, angst en paniekaanvallen, straatvrees, voelde me overprikkeld en mijn het voor anderen zorgen systeem werkte niet meer. Jarenlang was ik over mijn grenzen gegaan en wist ik niet hoe ik voor mezelf moest zorgen, zoekend in de buitenwereld naar liefde en erkenning.

Perfectionistisch, bang om fouten te maken, het graag goed willen doen, de beste willen zijn, er voor anderen willen zijn, een goede vriendin en collega zijn en hard werken.

 

Ik stopte met werken en besloot voor mezelf te gaan zorgen. 

 

En dat deed ik! Ik raakte zwanger, maar verloor op hetzelfde moment een groot deel van mijn netwerk, omdat ik door mijn angsten en straatvrees in een sociaal isolement zat, maar ook mensen niet toe durfde te laten. Vanaf het moment dat mijn zoontje Raoul in 2011 werd geboren zette ik alles op alles om mijn leven om te gooien. Door hem zag ik het leven en voelde ik; 'ik wil leven'!

 

Ik vond een fijne therapeut die mij begreep, eindelijk na alle eerdere therapeuten die ik had gehad en me niet leken te begrijpen of die ik om de tuin kon lijden met mooie verhalen, zodat ik maar niet hoefde te voelen, maar bij deze vrouw wel. Een fijne haptotherapeut die me leerde voelen, mijn angsten aankijken en toestaan wat ik had vastgezet in mijn lijf.

Wat een bijzondere en ook heftige tijd en ontdekkingen. Ik ontdekte mijn hoogsensitiviteit en mogelijkheden, maar kreeg ook zicht op mijn onderdrukte emoties, trauma en waarom ik vast bleef houden aan angst, pijn en lijden.

 

De jaren die daarop volgden ben ik mezelf persoonlijk blijven ontwikkelen, heb verschillende sessies gehad, cursussen en opleidingen gevolgd. Ik leerde mezelf zien en voelde meer en meer de verbinding met mijn lijf en wie ik echt ben en durfde stapje voor stapje mijn hart te openen. Ik begon me steeds meer thuis te voelen bij mezelf.

 

De heftigste tijd uit mijn leven, maar ook meteen mijn inspiratiebron. Deze periode heeft ervoor gezorgd dat ik mijn weg mag gaan; leven vanuit mijn hart. Zijn wie ik werkelijk ben en voelen hoe bijzonder het is om (hoog) sensitief te zijn. Het was geen makkelijke weg, maar wel een weg vol met nieuwe, mooie ontdekkingen en een prachtige voedingsbodem voor de coaching en cursussen die ik aanbied.

 

Ik gebruik mijn sterk aanvoelend vermogen en mijn intuïtie in combinatie met mijn jarenlange ervaring als psychiatrisch verpleegkundige binnen verschillende instellingen. Dit geeft mij body en stelt mij in staat om met beide benen op de grond te blijven staan.

 

In 2018 begon ik de verbinding met een organisatie en de werkvloer te missen en werk sindsdien als pedagogisch medewerker op verschillende afdelingen binnen de Dimence Groep, een GGZ instelling. Ik houd feeling met de werkvloer en kan het goed combineren met Puurhartwerk. 

 

Ik houd van het leven met alles erop, van zingen, dansen, reizen, lekker eten en samenzijn met vrienden en familie en heb een passie voor zelfrealisatie, authenticiteit, contact en verbinding en blijf mezelf hierin ontwikkelen.

Werkervaring en opleiding;

Ik heb de nodige ervaring wat betreft het werken met mensen. Ik ben opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige en heb 11 jaar werkervaring, waarvan 7 jaar binnen een TBS-instelling. In 2011 ben ik daar gestopt en heb vanaf 2012 verschillende cursussen en opleidingen gevolgd om mezelf persoonlijk te ontwikkelen o.a.

- 2010 Mindfulness training bij Judith Boersma

- 2011 NLP training, Mental & High performance coaching 

- 2014 Opleiding Regressie Therapie

- 2014 MEE (Multi Energetisch Essentie) Therapie 

- 2015 Training Systemisch werken, Familieopstellingen

- 2017 Cursus Psych-K 

- 2019  Intensieve training systemisch kijken bij Parre en Deden